Balkon yapmak için belediyeden izin aldın mı?
Belediyeden balkon izni nasıl alınır?, Belediyeden tadilat projesine izin verilmesini istemelidir. Ancak, ilgili belediye imar mevzuatı ve projeye göre balkon yapılması uygun değilse ve maliklerin tümünün onayı alınmamışsa; balkon yaptırabilmesi mümkün olmaz.
Belediyeden balkon izni nasıl alınır?
Belediyeden balkon izni nasıl alınır?,
Belediyeden tadilat projesine izin verilmesini istemelidir. Ancak, ilgili belediye imar mevzuatı ve projeye göre balkon yapılması uygun değilse ve maliklerin tümünün onayı alınmamışsa; balkon yaptırabilmesi mümkün olmaz. Kaçak balkon yapmanın cezası ne kadar?
Kaçak balkon yapmanın cezası ne kadar?,
BELEDİYEYE BAŞVURU YAPILIR
Kat maliklerinin onayı ve kararın verilmesinden sonra bağlı bulunulan belediyeye başvuru yapılacak. Ek balkon için bağlı bulunan belediyeye başvuru ve ruhsat alınması diğer bir şart. Bu izin ve ruhsatın da alınmasının ardından ek balkon inşaatı yapılabilir. Balkon kapatmak için izin gerekir mi?
Balkon kapatmak için izin gerekir mi?,
TÜRK CEZA KANUNU AÇISINDAN BALKON KAPATMA
TCK'nın “İmar Kirliliğine Neden Olma” başlıklı 184. maddesine göre ; Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Zemin katta balkon yapılabilir mi?
Zemin katta balkon yapılabilir mi?,
Aşağıda kanun ve ilgili madde yer almaktadır detaylı incelendiğinde balkon kapatmanın yasal olduğu ve izin alınmak suretiyle kapatılabileceğidir.İzinsiz yapılan tüm yapılarda cezai müeyyide vardır Fakat cezai yaptırımlarda -yıkım yoktur-Metrekare başına ceza kesilir . Balkon olmayan eve nasıl balkon yapılır?
Balkon olmayan eve nasıl balkon yapılır?,
Zemin kata çıkma balkonlar, zemin kat dairelerine erişim imkanı sağlar. Bu balkonlar, hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler veya dışarıda oturma alanına sahip olmak isteyenler için uygundur. Balonları olmayan evlere de sonradan balkon yapılabilir. Belediye inşaat izni nasıl alınır?
Belediye inşaat izni nasıl alınır?,
Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre projede olmayan bir balkonun sonradan yapılabilmesi için belediye/imar mevzuatı uyarınca bu mümkünse ve tüm kat malikleri de onaylıyorsa, projede olmayan balkon yaptırılabilir. Ancak bu iki koşul gerçekleşmeden balkon yaptırılırsa, dava açılarak yıktırılabilir. Kaçak balkon şikayet edilirse ne olur?
Kaçak balkon şikayet edilirse ne olur?,
Bir projenin inşasının belirli kanun ve hükümlere uygun bir şekilde çizildiğini belirten inşaat ruhsatını almak için yapı sahibi veya vekilinin yapı ruhsatı alma dilekçesi ve diğer gerekli evraklarla birlikte projenin dahil olduğu bölgenin bağlı olduğu belediyeye bizzat başvurmaları gerekmektedir. Kaçak yapı cezası ne kadar 2024?
Kaçak yapı cezası ne kadar 2024?,
Kaçak Yapı Şikayet Edilirse Ne Olur? Kaçak yapı şikayet edilmesi halinde idare tarafından kaçak yapı cezası olarak idari para cezası uygulanabilir ayrıca yıkım kararı da alınabilir. Çatıya balkon açmak yasak mı?
Çatıya balkon açmak yasak mı?,
Kaçak Yapı Cezasını Arttıran Sebepler
Şu an 2024 yılında her bir m2 için 44,875877 TL hesabıyla ceza kesilmektedir. Bu çıkan ceza da aşağıdaki arttırım sebepleriyle ayrı ayrı arttırılarak en son çıkan arttırım cezaları da ayrı ayrı toplanır ve nihai ceza çıkar. Balkon kapatma ruhsata tabi midir?
Balkon kapatma ruhsata tabi midir?,
Anayasanın TCK Madde 184 imar kirliliğine neden olma suçu maddesi gereğince kat maliklerinin rızası olmadan yapılan teras balkon kapatma işi tamamen suç sayılmaktadır. Anayasanın 184. maddesi gereği yeni yapılan bina ve inşaatın imar izni olması zorunludur. Balkon tadilatı kime ait?
Balkon tadilatı kime ait?,
Sebebi ise mimari projede plan ve görünüş değiştiği için ruhsat gerekebiliyor. Kat mülkiyeti kanununa göre yapılacak prosedür oldukça kolay. Kat maliklerinden biri balkonunu kapatmak isterse; bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası gerekmektedir. Teras balkon kapatma yasal mı?
Teras balkon kapatma yasal mı?,
Hayır, balkonların tamiri ortak gider değildir. Balkonlar, her daire sahibine ait özel alanlar olduğu için bunların tamir giderlerinin daire sahibi tarafından karşılanması gerekir.