Cam balkon kime şikayet edilir?
Cam balkon kime şikayet edilir? Cam balkon kime şikayet edilir?, Balkona cam balkon yapmak yasak mı?, Ev sahibi cam balkon yapmak zorunda mı?, Cam balkon imara aykırı mı?, Cam balkon yasaklanıyor mu?
Cam balkon kime şikayet edilir?
Bu durumda CİMER, Tüketici Hakem Heyeti gibi kurumlara başvurulabilir.
Balkona cam balkon yapmak yasak mı?
Bu durumda CİMER, Tüketici Hakem Heyeti gibi kurumlara başvurulabilir.Ev sahibi cam balkon yapmak zorunda mı?
sorusu kat mülkiyeti olan yapılarda kat maliklerinden yazılı izin alınmadıkça yasal değildir. Bir çok kişi yazılı izin almadan balkonuna cam balkon yaptırması halinde olası bir şikayet ve sonradan diğer kat malikleri tarafından yapılacak başvurularda söküm yapılması gerekebilir.Cam balkon imara aykırı mı?
Önemle belirtmek isterim ki Kat Mülkiyeti Kanunu ve Yargıtay uygulaması, kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızasının varlığını; sadece açık olan balkonun kapatılması durumunda aramaktadır. Balkonda esaslı nitelikteki tadilatın yapılması durumunda, kat maliklerinin oy birliğine ihtiyaç duyulmaktadır.Cam balkon yasaklanıyor mu?
Kat Mülkiyeti Kanununa göre ise kat maliklerinin beşte dördünün yazılı izni olmadan ya da yönetim planında açıkça cam balkon yapılmasına izin verilmedikçe apartman sakinlerinin cam balkon yaptırması yasaktır.Cam balkonun cezası nedir?
Yargıtay'ın 2015/6244 Esas ve 2016/2299 numaralı kararı, cam balkon uygulamalarında emsal nitelikte bir karar olarak öne çıkıyor. Bu kararın temelinde, kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadan yapılan değişikliklerin yasak olduğu vurgulanıyor.Balkonu cam ile kapatmak suç mu?
Ceza miktarı, belediyelerin mevzuatına göre değişiyor. Ancak genel olarak, izinsiz cam balkon yaptıranlara 1.000 TL ile 10.000 TL arasında ceza kesiliyor.Cam balkon izni nereden alınır?
Balkonu kapatma ruhsat gerektirir mi? Balkonu kapatma iskana engel teşkil eder mi? Kapatma olayında, balkonun gömme balkon olması, taban alanının artmaması, taşıyıcı unsurların ve çekme mesafelerinin etkilenmemesi durumunda, balkonun camla kapatılmasında, yasaya aykırılı olmadığına karar veriliyor.Balkon yaptırmak için izin gerekir mi?
Balkon tadilatı yapmak istiyorsanız komşularınızın beşte dördünün 'yazılı rızasını' almanız gerekiyor. Bu izin noterde de düzenlenebilir.Terası camla kapatmak yasal mı?
Binaya yapılan ek balkonlar için bağlı bulunan belediyeye başvuru yapılmalı ve ruhsat alınmalıdır. Ruhsat alınmadan yapılan balkonlar konusunda 3194 sayılı İmar Kanunu esas alınır. Buna göre ilgili kanunun 32. ve 42. maddeleri uyarınca ruhsatsız inşa edilen balkonlara yıkım kararı uygulanabilir.Cam balkon sökülüp başka yere takılır mı?
Çatı ve terasın kapatılması aslında yasak değildir. Ancak yasak olmamasına rağmen kat maliklerinin şikayette bulunmaları durumunda çatı olarak kabul edildiğinden yapı ruhsatı izni alınması gerekmektedir. Yapı ruhsatı iznini evinizin bulunduğu yerel belediyeler ile iletişime geçerek alma imkanınız bulunmaktadır.Evin balkonunu içeri almak yasal mı?
Camların Sökülmesi ve Tekrar Kullanımı
Camlar tamamen temperlidir ve tekrar kesimi mümkün değildir. Sistemde kanatlar da bulunan temperli camlar kolayca sökülebilir, taşınabilir ve montajı tekrar yapılabilir. Ancak yeni taşınacağınız alanda yeni bir ölçü için kesilmesi mümkün değildir.Balkon kapatmak için izin gerekir mi?
Kapatılan balkon gömme balkon ise, ruhsat gerektirmez. Eğer balkon çıkma balkon ise, belediyeden inşaat ruhsatı alınmadan, çıkma balkon kapatılamaz. Aksi halde Belediye encümeni tarafından, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesine uyarınca yıkım, yine İmar Kanunu'nun 42. maddesine göre para cezası verilir.Cam balkon yaptırırken nelere dikkat etmek gerekir?
Buna göre balkon kapatmak isteyen birinin binada bulunan tüm kat maliklerinden izin alması gerekmektedir.