Çatı katı yapmak yasal mı?
Çatı katı için izin gerekir mi?, Çatı yapımı mimari projenin değişikliğini gerektirdiğinden kat maliklerinin alacağı kararla yapılabilir. Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 4. maddesinde ortak alan kavramı şu şekilde ifade edilmiştir; “Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir.
Çatı katı için izin gerekir mi?
Çatı katı için izin gerekir mi?,
Çatı yapımı mimari projenin değişikliğini gerektirdiğinden kat maliklerinin alacağı kararla yapılabilir. Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 4. maddesinde ortak alan kavramı şu şekilde ifade edilmiştir; “Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Çatı katı için ruhsat gerekir mi?
Çatı katı için ruhsat gerekir mi?,
Yapınızda herhangi bir değişiklik ve ekleme için tadilat ruhsatı almak gerekmektedir. Bunun içinde belediyelere başvuru yapılması ve izin alınması gerekmektedir. Kat çıkma, çatı katı, Kolon, kiriş ve taşıyıcı duvarlar için belediyeden ruhsat zorunludur. Çatı katını daireye çevirme yasal mı?
Çatı katını daireye çevirme yasal mı?,
Herhangi bir izin gerekli değildir. Çatı katına tapu verilir mi?
Çatı katına tapu verilir mi?,
Buna göre çatı katı kullanım hakkı tüm kat maliklerindedir. Çatı tamiratı ve tadilatı giderleri de tüm kat maliklerinin arasında arsa payı oranında eşit sorumluluktadır. Çatının tamamı ya da bir kısmının herhangi bir kat maliki tarafından kapatılması, çevrilmesi, özel alan haline getirilmesi uygun değildir. Çatı yükseltmenin cezası nedir?
Çatı yükseltmenin cezası nedir?,
2-) Çatı aralarına yapılan ayrı bağımsız bölüm için kat mülkiyeti tapusu alınabilecek mi? Evet, bu yapılar da Yapı Kayıt Belgesi alarak, bütün maliklerin muvafakatı ile kat mülkiyetine geçiş işlemlerine başlayabilecekler. Çatı yapımı ruhsata tabi midir?
Çatı yapımı ruhsata tabi midir?,
Çatı Yükseltmenin Cezası Var mıdır ? Kaçak olarak yapılan çatı kaldırma sisteminiz daha sonradan bir cezai işleme tabi tutulmaz ve veya herhangi bir sorun teşkil etmez sizin adınıza. Kaç metrekareye kadar ruhsat gerekmez?
Kaç metrekareye kadar ruhsat gerekmez?,
Yeni yayımlanan planlı alanlar tip imar yönetmeliğine göre binalara (kiremit ya da saç profilden oturtma inşa tarzında) çatı yaptırılması esaslı tadilat niteliğinde olup ruhsata tabidir. Çatı katı yapmak serbest mi?
Çatı katı yapmak serbest mi?,
İskan dışı alanlarda taban alanı 75 metrekareyi ve 2 katı geçmemek şartıyla yapılacak 1 bağ evi için bakanlığın onayı alınmak koşuluyla köy içi yapılara benzer şekilde ruhsat zorunluluğu da olmayacak. Ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar nelerdir?
Ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar nelerdir?,
Somut olayda ise davacının kendi dairesini kapatacak şekilde yaptırdığı tespit edilmiştir. Çatı yapımı proje değişikliği gerektirmekte olup kat maliklerinin oybirliği ile alacağı kararla yapılabilir. Çatı terasa çevirmek yasak mı?
Çatı terasa çevirmek yasak mı?,
İç ve dış sıva, boya, badana, çatı onarımları, elektrik ve su tesisatları gibi küçük ölçekli tamiratlar ve tadilatlar, yapı ruhsatı ihtiyacı duyulmadan gerçekleştirilebilir. Aynı şekilde; tel örgü yapımı, geçici şantiye binaları gibi küçük ve geçici yapılar da ruhsat gerektirmemektedir. Çatı katı bağımsız bölüm olur mu?
Çatı katı bağımsız bölüm olur mu?,
Anayasanın TCK Madde 184 imar kirliliğine neden olma suçu maddesi gereğince kat maliklerinin rızası olmadan yapılan teras balkon kapatma işi tamamen suç sayılmaktadır. Çatı katında oturanların hakları nelerdir?
Çatı katında oturanların hakları nelerdir?,
Çatı aralarına bağımsız bölüm yapılamaz. Bu kısımlarda ancak su deposu, asansör kulesi, doğalgaz yönetmeliğine uygun olarak kazan dairesi ile son kattaki bağımsız bölümlerle irtibatlı piyesler yapılabilir.