Son katta oturanlar çatıyı kapatabilir mi?
Çatı katında oturanların hakları nelerdir?, Özetle; Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı ortak alan olarak kabul edilmekte olup tüm kat maliklerinin ortak rızası olmadan çatının kapatılması ya da tek bir kişiye tahsis edilmesi mümkün değildir. Sadece son katta oturanların çatının akması durumunda bu çatıyı tadilat ettirilmesini talep etme hakkı bulunmaktadır.
Çatı katında oturanların hakları nelerdir?
Çatı katında oturanların hakları nelerdir?,
Özetle; Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı ortak alan olarak kabul edilmekte olup tüm kat maliklerinin ortak rızası olmadan çatının kapatılması ya da tek bir kişiye tahsis edilmesi mümkün değildir. Sadece son katta oturanların çatının akması durumunda bu çatıyı tadilat ettirilmesini talep etme hakkı bulunmaktadır. Çatı katına oda yapmak yasal mı?
Çatı katına oda yapmak yasal mı?,
Çatı katında oturanlarda bütün diğer apartman sakinleri ile aynı haklara sahiptirler. Yani çatılar ortak kat alanıdır. Bu nedenle üst katta oturanlar imara aykırı şekilde çatıyı kendi isteklerine göre düzenleyemez, ek oda bölüm haline getiremez veya kendi kullanımına ayıramaz. Çatı katı teras kapatma yasal mı?
Çatı katı teras kapatma yasal mı?,
Çatı yapımı mimari projenin değişikliğini gerektirdiğinden kat maliklerinin alacağı kararla yapılabilir. Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 4. maddesinde ortak alan kavramı şu şekilde ifade edilmiştir; “Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Dubleks evlerde çatı ortak alan mıdır?
Dubleks evlerde çatı ortak alan mıdır?,
Çatı ve terasın kapatılması aslında yasak değildir. Ancak yasak olmamasına rağmen kat maliklerinin şikayette bulunmaları durumunda çatı olarak kabul edildiğinden yapı ruhsatı izni alınması gerekmektedir. Yapı ruhsatı iznini evinizin bulunduğu yerel belediyeler ile iletişime geçerek alma imkanınız bulunmaktadır. En üst kat çatıyı kapatabilir mi?
En üst kat çatıyı kapatabilir mi?,
Çatı Katı Ortak Alan mıdır? Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre çatı ortak kullanım alanlarından biridir. Dubleks yapılarda ise çatı katı, gayrimenkulün mülkiyetine sahip olan kişiye ait olabilir. Ancak çatıda yapılacak herhangi bir değişiklik için apartman sakinlerinin ortak kararı aranır. Çatım akıyor nereye şikayet edebilirim?
Çatım akıyor nereye şikayet edebilirim?,
Özetle; Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı ortak alan olarak kabul edilmekte olup tüm kat maliklerinin ortak rızası olmadan çatının kapatılması ya da tek bir kişiye tahsis edilmesi mümkün değildir. Teras kapatma cezası kaç TL?
Teras kapatma cezası kaç TL?,
Bu gibi sorunlara sulh hukuk mahkemesi bakmaktadır. Sulh hukuk mahkemesinde mahkeme masrafları diğer mahkemelere göre çok daha uygundur. Sulh hukuk mahkemesi ile uğraşmak istemiyorsanız bir avukata vekâlet vererek sorunu çözebilirsiniz. Dubleks çatı kaldırma yasal mı?
Dubleks çatı kaldırma yasal mı?,
Teras üstü kapatma uygulaması ile ilgili gerekli izinler alındığında ve belediyeden alınan proje doğrultusunda yapılan uygulamaların hiç bir cezası bulunmamaktadır. Apartmandaki terasın kullanım hakkı kimlere ait?
Apartmandaki terasın kullanım hakkı kimlere ait?,
Bizlerin yapmış olduğu çatı yükseltme veya teras dubleks tavan kaldırma işlemi yasal değildir. Çatı yükseltmenin cezası nedir?
Çatı yükseltmenin cezası nedir?,
Kat mülkiyeti kanunu esaslarına göre terasın kullanım hakkı tüm kat maliklerine aittir. Dubleks dairede teras kime aittir?
Dubleks dairede teras kime aittir?,
Çatı Yükseltmenin Cezası Var mıdır ? Kaçak olarak yapılan çatı kaldırma sisteminiz daha sonradan bir cezai işleme tabi tutulmaz ve veya herhangi bir sorun teşkil etmez sizin adınıza. Çatı katlarına tapu verilecek mi?
Çatı katlarına tapu verilecek mi?,
Kat mülkiyeti kanunu gereğince; çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, apartman ortak kullanım alanları arasında bulunur. Ancak çatı katında apartmandan bağımsız çatı dairelerinin mülkiyeti altında bir bölüm varsa buranın maliki tek başına daire sahibi olur.